MarsKryssVL

Back to the Sixties

Kryssningen med Viking Cinderella blir av den 19 mars! Här nedan kan du läsa Viking Lines information.


Viking Line har ett nära samarbete med ansvariga myndigheter i både Sverige och Finland kring alla säkerhetsrelaterade frågor, så även coronaviruset.

Rederiet har med anledning av viruset infört intensifierade städrutiner med starkare rengöringsmedel ombord på samtliga fartyg och vi har tydliga direktiv om hur vi ska agera vid minsta misstanke om smitta.

Beredskapen hos oss är god liksom närheten till sjukvård; våra fartyg gör inte långa kryssningar utanför Östersjöregionen,

det finns alltid minst en sjuksköterska ombord och vid akuta sjukdomsfall kan vi ordna helikoptertransport till närmaste sjukhus.

 

Hos Folkhälsomyndigheten hittar du den senaste informationen gällande corona i Sverige:

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

 

Skulle det sedan vara så att det uppstår ett misstänkt fall ombord så kommer ej hela fartyget sättas i karantän utan då pratar vi om att den enskild personen kan komma att sätta si karantän i sin egen hytt tills vi kommer iland.

 

Folkmyndighetens begränsning av sammankomster för fler än 500 personer från och med den 11 mars 2020 gäller inte fartyg eller andra trafikslag, eftersom de inte klassas som allmänna sammankomster eller offentlig tillställning. Detta gäller istället för evenemang såsom teater, demonstrationer, idrottsevenemang.

 

Säkerheten för våra medarbetare och resenärer är alltid Viking Lines högsta prioritet. Vi analyserar nu tillsammans med branschorganisationer och myndigheterna om det finns nya åtgärder vi bör sätta in utöver de rutiner och direktiv vi redan har.